Кристиан Николов иска да бъде изцяло оправдан за катастрофата, с която

...
Кристиан Николов иска да бъде изцяло оправдан за катастрофата, с която
Коментари Харесай

Убиецът на Милен втрещи, какво поиска

Кристиан Николов иска да бъде напълно оневинен за злополуката, с която аргументи гибелта на журналиста Милен Цветков. Върховният касационен съд е насрочил съвещание по жалбата му за 19 април, написа " Телеграф ".

Преди три години на връх Великден Николов блъсна с джип " Audi " Q7 " изчакващия със Субаруто си на червен сигнал на светофара Милен Цветков. Тежкият случай стана на кръстовището до мол „ Парадайс “, а Цветков издъхна минути по-късно заради получените несъвместими с живота контузии. Експертизи по делото потвърдиха, че Кристиан Николов е използвал три типа опиати преди да се качи в автомобила - кокаин, амфетамин и марихуана.
-->
22-годишният юноша пък упорства, че е пил само Йегермайстер и е употребил паста за зъби съдържаща съставки на канабис. Адвокатите му упорстват, че някой му е сипал нещо в питието и са безапелационни, че той не е знаел, че кара под въздействието на опиати, другояче е нямало да желае да даде проба пред полицията.

От прокуратурата упорстват за присъда 15 години отнемане от независимост и лишаване на шофьорската брошура на младежа вечно. Софийският апелативен съд обаче постанови 9 години затвор и лишаване на книжката за същия интервал.

В касационен митинг до Върховен касационен съд от прокуратурата излагат причини в поддръжка на това, че инкриминираното действие е осъществено в изискванията на възможен предумисъл, както и че съставлява изключително тежък случай. Освен това се навеждат доводи в поддръжка на това, че наложеното наказване следва да бъде увеличено.

От своя страна бранителите на подсъдимия желаят анулация на решението и връщане на делото за ново разглеждане от въззивния съд. Според юристите Кристиан Николов следва да бъде оневинен напълно по повдигнатото против него обвиняване. Алтернативно пледират за изменение на присъдата, като бъдат понижени размерите на наложените санкции.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР